Amager Pølseopera..

pølsevogn

Et æstetisk vidunder i udkanten af Sundby Idrætspark, se de skarpe kanter og det blanke stål – tænk at der er bygget en opera i samme design få kilometer fra denne skønhed. Det er faktisk kun til fodboldskampe, at man nu kan få røde pølser, og ja, de gamle kineser grille….må heller finde en kineser grill inden de uddør…(Død, foråret 2019)

Hvorfor lugter der sådan på Amager?

bog-amagerlugter

Før i tiden lugtede der fanama nice på amager! Den gang (i 80erne) duftede Sundby som et potpourri af friture olie fra kineser grillen, spildevand i Øresund, Sadolin farvefabrik, Leofarma medicin og gammelt tang fra amagerstrand – gal det stank! Hvor køkkenet har de 5 grundsmage, havde amager de 5 grunddufte. Kombinationen af friture olie fra Amager Guf i Holmbladsgade + den søde lugt fra Leofarma må være duftens Umami. Nu dufter amager kun af eksotisk vandpibetobak og pølsehorn:/

Skraldeøen amager…

jord

Amager er kendt som lorteøen. Det er delvist rigtigt – så hold Jer væk, her er fuld af lort, bare bliv væk. Før i tiden så amagers underlag sådan ud, og graver man lidt i den store bakke ved 5-øren ved amagerstrand; er det en gammel losseplads, der åbner sit skattekammer med det pureste grøn, skinnende brune og gamle musselmalede klinkeskår . Dette her er fra Kløverparken, bagved Kløvermarken – husk geigertæller!

Las Palmas – fornemmer noget snyd!

laspalmas

Dette er ikke Las Palmas, dette er Benzinøen – og her er virkelig grimt. Vi er i et område på amager, en blindgyde, som ikke har rørt på sig siden industrialiseringen – her er virkeligt, virkeligt kedeligt. Men savner man noget spænding i livet, er dette også stedet, hvor der stadig er glubske, gøende, gale vagthunde inden bag hegnet til skrothandlerne i Vermlandsgade. Dette område er sikkert også det bedste område på amager, hvis man skal dumbe et lig!

Show Buttons
Hide Buttons